Telefon Rehberinden Facebook Kişilerini Silme Yolu

Telefon Rehberinden Facebook Kişilerini Silme Yolu

Facebook Mobil uygulaması bir çok kişinin kullandığı ve telefon rehberi ile senkronizasyon yaptığı bir uygulamadır.

   Telefonda Facebook uygulaması var ise telefon rehberinde de Facebook üyeleri olma ihtimali yüksektir. Çünkü Facebook uygulaması cep telefonuna kurulurken kişiye senkronizasyon yapılıp yapılmaması sorulur. Eğer senkronizasyon yap komutu gelirse telefon rehberine Facebook kişileri gelir. Eğer kişinin Facebook arkadaşları çok ise bu rehberdeki isimleri tek tek silmek çok uzun bir işlem olacaktır. Peki, tek seferde telefon rehberinden Facebook kişileri nasıl silinir ?



Cep telefonu rehberinden Facebook kişilerinin tek seferde silinmesi için ilk olarak bilgisayar üzerinden bu bağlantıya tıklanılması gerekmektedir.

https://www.facebook.com/contact_importer/remove_uploads.php?r=/phonebook




Bilgisayardan bu işlem daha hızlı ve basit bir şekilde yapılabilmektedir. Bağlantıya tıklandığı zaman ortaya çıkan ekrandaki sayfada bulunan ‘ kaldır ‘ butonuna tıklanır.

Kaldır butonuna tıklandığı zaman Facebook ekrana ‘ İstediğin işleme kondu ve tamamlandığı zaman sana haber verilecek. Kişi listenin büyüklüğüne bağlı olarak bu işlem birkaç dakika sürebilir. Beklediğin için teşekkürler. ‘ şeklinde bir yazı getirecektir. Gerekli süre beklendikten sonra işlem tamamlanmış demektir.

Eğer cep telefonu iPhone marka ise o zaman yapılması gereken ekstra bir işlem daha mevcut. Facebook uygulamasına girilip ‘ Arkadaşlar ‘ bölümünden ‘ senkronizasyonu kaldır ‘ denmesi gerekmektedir. Bunun dışında iPhone markalar ile de cep telefonu rehberinden Facebook kişileri tek seferde rahatlıkla silinebilmektedir.