Twitter’da Kelimeler Nasıl Sessize Alınır?

Twitter kullanıcıları yeni hizmet ile görmek istemedikleri kelimeleri sessize alabiliyor. Bu sayede sosyal medyada karşımıza çıkacak içerikleri yönetebiliyor ve kontrol altına alabiliyoruz.

Twitter’ da görmek istemediğiniz kelimeleri ya da etiketi sessize alma işlemi yalnızca ana sayfa zaman akışı ve bildirimler için geçerlidir. Tweetler arama yapılırken gözükmeye devam edecektir.  Sessize alınan kelimelerin listesi ayarlar sekmesinde gözükmektedir.  Twitter kullanıcılarına sunduğu bu yeni özellik sayesinde bu duruma nasıl çözüm sağlanacağını sizin için derledik.

Twitter’da Kelimeleri Sessize Alma İşlemi Nasıl Yapılır?
Twitter’da kelimeleri sessize alma işlemi mobilde ve bilgisayarda olmak üzere iki farklı şekilde yapılır.

Bilgisayarda Sessize Alma İşlemi
– Twitter hesabınızdan ayarlar ve gizlilik ögesine tıklayın.
– Sırsasıyla sessize alınacak kelimeler- Ekle öğesine tıklayın.
– Sessize almak istediğiniz kelimeyi veya etiketi girin.
– Kelime veya kelime öbeğini Anasayfa zaman akışınızda sessize almak istiyorsanız, Anasayfa zaman akışı seçeneğini belirleyin.Kelime veya kelime öbeğini Bildirimleriniz de sessize almak istiyorsanız, Bildirimler seçeneğini belirleyin. Herhangi birinden veya Takip etmediğin kişilerden seçeneğini belirleyin.
-Süre seçeneğinden Ne kadar süreyle sessize alacağınızı belirleyin. ( Sonsuza Kadar, 24 saat sonra, 7 gün sonra veya 30 gün sonra seçenekleri bulunur) Ekle öğesine tıklayın.

Twitter Mobilde Kelimeleri Sessize Alma İşlemi
– Telefonunuzdan Twitter’ı açın
– Sırasıyla bildirimler- Dişli- Sessize alınan kelimeler öğesine dokunun.
– Sessize almak istediğiniz kelimeyi veya etiketi yazın.
– Kelime veya kelime öbeğini Anasayfa zaman akışınızda sessize almak istiyorsanız, kutuyu işaretleyin. Kelime veya kelime öbeğini Bildirimlerinizde sessize almak istiyorsanız, kutuyu işaretleyin. Herhangi birinden ya da Takip etmediğin kişilerden seçeneklerinden birini belirleyin (yalnızca Bildirimler için).
– Süre seçeneğinden Ne kadar süreyle sessize alacağınızı belirleyin. ( Sonsuza Kadar, 24 saat sonra, 7 gün sonra veya 30 gün sonra seçenekleri bulunur) Ekle ögesine tıklayın.